Покана за участие в майсторски класове на DA Fest 2015

  2015-09-14
Международният фестивал за дигитални изкуства DA Fest обявява покана за участие  в майсторските класове на френските артисти Гийом Бешолие и Кристиан Делеклюз.
 
Френските артисти участват със свои инсталация във фестивалната изложба, за които ще разкажат в детайли по време на майсторските класове.
 
Майсторския клас на Гийом Бешолие ще проследи създаването на „Хелиотропи“ - от първите идеи, родени през 2012 г., през творческия процес около Bleue II, до настоящата работа по третата част от трилогията. Байшелие ще обясни как проектът се основава на неговата видео практика, в която се смесват различни аспекти – от концептуални видео-цикли до по-кинематографски насочени късометражни филми. 
 
Майсторския клас на Кристиан Делеклюз ще разгледа темата за акта на възприятието и как някои произведения на съвременното изкуство се опитват да построят среда, в която чрез въвличане на физическото тяло на зрителя се създават „преживявания“ в публиката. Тези творби са предизвикателство към естетическите критерии на концептуалното изкуство и са стимул за намирането на нова естетика, свързана с този подход. 
 
Майсторския клас на Гийом Бeшoлие ще се проведе на 17 септември 2015 от 16:00-18:00 ч., а този на Кристиан Делеклюз е на 18 септември отново от 16:00-18:00 ч., в  ателие 7 на Националната художествена академия на ул. Шипка 1.
 
Участието е отворено за всички с интерес към представените теми и е с вход свободен.
 
Класовете ще се водят на английски език, без превод.
Майсторските класове и цялостното участие на Кристиан Делеклюз и Гийом Бeшолие в DA Fest 2015 е с подкрепата на Френски институт, България.

Back