Покана за участие в уъркшопа "Светлинни паразити"

  2015-08-26
Покана за участие в уъркшопа "Светлинни паразити"
Международният фестивал за дигитални изкуства DA Fest обявява покана за участие в уъркшопа "Светлинни Паразити" на немската група RaumZeitPiraten .

В рамките на уъркшопа ще бъдат изследвани и разработени специфични за контекста светлинни скулптури и неагресивни архитектурни намеси. Водещите ще демонстрират как от употребявано лабораторно оборудване, увеличителни стъкла и огледала, различни видове лампи и съществуващите на място светлинни източници могат да бъдат временно преобразувани в отделни прожекционни устройства.  Така участниците ще могат да създадат ризоматичен образ, получен от различните елементи, скрити във вътрешната конструкция на устройствата. 
 
Уъркшопът ще се проведе на 16 септември от 13:00 до 19:00 часа в ателие 1 в централната сграда на Националната художествена академия на ул. Шипка 1.
 
Резултатите от работата в рамките на уъркшопа ще бъдат съчетани в обща инсталация и представени на изложба.

Повече за уъркшопа и водещите може да намерите на сайта на DA Fest: http://www.2015.da-fest.bg/bg/events-go/lightparasites

Поканени за участие са студенти и професионални млади артисти, в сферата на визуалните и сценични изкуства,  архитектура, дизайн и други креативни сфери.

Участието в уъркшопа в безплатно.

Уъркшопът предлага 12 места за участници, като 6 от тях са приоритетни за студенти и дипломанти на НХА. Останалите места ще бъдат разпределени между другите кандидати. 

Работният език на уъркшопа е английски, затова се изисква свободното му владеене от участниците.

Кандидатите трябва да представят своя кратка биография и мотивация за участие в уъркшопа.

Краен срок за кандидатстване: 6 септември 2015г.
Одобрените участници ще бъдат известени до 9 септември 2015г.
Ако имате въпроси относно кандидатстването, пишете ни на адрес: da_fest@nha.bg

Уъркшопът и цялостното участие на групата RaumZeitPiraten в DA Fest 2015 е с подкрепата на Гьоте институт България.

Back